Onafhankelijke informatie met meer dan 15+ jaar ervaring
Gratis en vrijblijvend

Voor een dakkapel geldt dat je bij het bouwen van een dergelijke constructie rekening dient te houden met tal van verschillende onderdelen. Het gaat hierbij niet alleen om de materialen voor de constructie, maar ook om deze die gebruikt worden voor de afwerking van de dakkapel. Een cruciaal onderdeel van elke dakkapel is het glas dat er in wordt geplaatst. Vroeger werd er bij een dakkapel steeds voor gekozen om gebruik te maken van enkele beglazing, maar dat bracht logischerwijs heel wat nadelen met zich mee. Tegenwoordig zijn er gelukkig veel interessantere mogelijkheden op de markt terug te vinden welke we graag op deze pagina uitgebreid aan je voor willen stellen.

Welke verschillende soorten dakkapel glas bestaan er?

In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de verschillende soorten glas die er bestaan en welke je dus met andere woorden in je dakkapel kan integreren. Zoals reeds aangegeven kozen mensen er vroeger veelal voor om gewoon gebruik te maken van enkel glas. Tegenwoordig is dat echter niet langer het geval en wordt er de voorkeur gegeven aan ofwel dubbel ofwel hoogrendementsglas. Zelfs het gewone dubbel glas wordt eigenlijk zelden of nooit nog in een dakkapel geïntegreerd. Ben je benieuwd naar de opties die je dan wel voor handen hebt? Dat zijn de volgende:

  1. Standaard hoogrendementsglas;
  2. HR+ glas;
  3. HR++ glas;
  4. HR+++ glas;

In principe wordt het altijd aangeraden om er voor te kiezen om je dakkapel zo optimaal mogelijk te isoleren. Dit geldt niet alleen voor het isolatiemateriaal welke bijvoorbeeld in het dak en aan de wanden wordt geplaatst, maar ook voor de beglazing waar gebruik van wordt gemaakt. Gebruikmaken van de best mogelijk isolerende beglazing zorgt er namelijk voor dat je het volledige jaar door kan rekenen op een heerlijk aangenaam binnenklimaat. Tijdens de winter worden de koude temperaturen buitenshuis gehouden terwijl in de zomer de airco haar werk kan doen zonder dat de frisse lucht meteen de ruimte verlaat.

Hoeveel kost dakkapel glas?

Het lijkt een zeer voor de hand liggende keuze om voor je dakkapel te investeren in zo optimaal mogelijk isolerende beglazing. Toch geldt dat niet voor iedereen. Hoe je het namelijk ook draait of keert, het probleem met dergelijke beglazing zit hem in het feit dat ze al snel heel wat meer kost in vergelijking met bijvoorbeeld enkel glas. Anderzijds moet het gezegd dat een investering in isolatieglas voor je dakkapel ook als gevolg heeft dat je heel wat geld kan besparen op je energiefactuur. Dit bovendien ook niet zomaar één keer, maar wel elk jaar opnieuw. Dit maakt een investering in optimaal isolerend glas voor je dakkapel ongetwijfeld de moeite meer dan waard.

Type dakkapel glas Gemiddelde kostprijs
Dubbele beglazing voor dakkapel Gemiddeld 70 euro per vierkante meter
Standaard hoogrendementsglas voor dakkapel Gemiddeld 73 euro per vierkante meter
HR+ glas voor dakkapel Gemiddeld 76 euro per vierkante meter
HR++ glas voor dakkapel Gemiddeld 80 euro per vierkante meter
HR+++ glas voor dakkapel Gemiddeld 120 euro per vierkante meter

Een volledig glazen dakkapel realiseren?

Tegenwoordig is het mogelijk om een dakkapel op tal van verschillende manieren te realiseren. Je kan er voor kiezen om ze af te slaan met hout, je kan gebruikmaken van een kunststof of een polyester afwerking of je kan kiezen voor een volledig glazen dakkapel. Deze laatste optie is tegenwoordig heel wat voordeliger dan het vroeger was waardoor steeds meer mensen er zich toe aangetrokken voelen. Een volledig glazen dakkapel realiseren zorgt er voor dat je steeds kan rekenen op de volgende, extra voordelen:

  1. Door een slaapkamer te integreren in deze dakkapel kan je tijdens de nacht genieten van een prachtige sterrenhemel om onder te slapen;
  2. Door middel van een glazen dakkapel kan je pas echt rekenen op een optimale lichtinval. Dit maakt de noodzaak aan kunstmatige lichtbronnen heel wat minder.

Ook wanneer je van plan bent om een dakkapel volledig uit glas op te trekken is het van belang om rekening te houden met het soort glas waar gebruik van wordt gemaakt. Kies je bijvoorbeeld voor speciaal veiligheidsglas of kies je voor glas welke wordt voorzien van speciale folie? In ieder geval, ook deze kosten willen we je niet onthouden!

Type dakkapel glas Gemiddelde kostprijs
Tweezijdig gelaagd glas voor glazen dakkapel Gemiddeld 95 euro per vierkante meter
Gelaagd glas met folie Gemiddeld 105 euro per vierkante meter

Een laatste mogelijkheid waarover je beschikt is kiezen voor een dakkapel met zijwanden van glas evenals de boven- en voorkant. Dit is de duurste optie die er op de markt verkrijgbaar is en kan al snel gepaard gaan met een prijskaartje van ongeveer 10.000 euro. Het moet wel gezegd dat dit type van glazen dakkapel ook veruit het meest indrukwekkend is en zeker en vast ook over de mooiste aanblik beschikt!

Zonwering voorzien bij een dakkapel van glas

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen er voor kiezen om een glazen dakkapel te realiseren bij hun woning is terug te vinden in bijvoorbeeld het uitzicht dat ze van daaruit dan kunnen hebben op de omgeving evenals op de sterren bij een heldere nacht. Hoe fantastisch het slapen onder de sterren ook mag zijn, je dient er wel rekening mee te houden dat een glazen dakkapel tijdens de warme zomerdagen al snel een broeikas kan worden. Omwille van deze reden is het dan ook altijd aan te raden om een passende zonwering te voorzien.

Wat de zonwering voor je glazen dakkapel betreft zal je een keuze moeten maken tussen een uitvoering die binnenshuis en een exemplaar die buitenshuis wordt geplaatst. In het laatste geval zal dit uiteraard de aanblik van je dakkapel beïnvloeden, maar anderzijds neemt ze binnen in huis geen ruimte in beslag. Dat geldt wel voor een zonwering die aan de binnenkant wordt aangebracht. Let wel, zonwering voorzien aan de buitenste zijde van je glazen dakkapel betekent ook dat ze wordt blootgesteld aan de weerelementen. Je zou dit eventueel wel (groten)deels kunnen opvangen door het voorzien van een (extra brede) overstek.

Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, ben jij iemand die ook wel fan is van een glazen dakkapel, maar wil je tijdens de zomer niet in een broeikas moeten vertoeven? In dat geval is het absoluut aan te raden om er voor te kiezen om een zonwering bij je dakkapel te voorzien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!

Bekijk de beste dakkapel specialisten in jouw regio:

dakkapellenprof

Dakkapellenprof

Dakkapellenprof is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, produceren Lees meer

benelux

Benelux Dakkapellen Tilburg

Benelux Dakkapellen is een bedrijf gevestigd in Tilburg, Nederland, dat gespecialiseerd is Lees meer

040516_logo-zwart-rood-liggend

DakkapelDirect B.V.

DakkapelDirect B.V. is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen Lees meer

Laatste nieuws